Twitter gasi Vine

Kompanija objavljuje da će penzionisati Vine aplikaciju u narednim mesecima, ali i da neće obrisati Vine fajlove koji su već kreirani.

Twitter je Vine aplikaciju, namenjenu video fajlovima u kratkoj formi, kupio pre nekoliko godina za cifru od 30 miliona dolara. To je bio novi koncept koji je dozvoljavao korisnicima da kreiraju video u trajanju od šest sekundi. Vine je imao neverovatnu zajednicu nezavisnih kreatora, ali su se mnogi od tada prebacili na Instagram jer omogućava mnogo duže video fajlove. Twitter sada ne vidi razlog da zadrži Vine pa je objavljeno da će servis biti zatvoren.
Kompanija objavljuje da će penzionisati Vine aplikaciju u narednim mesecima, ali i da neće obrisati Vine fajlove koji su već kreirani. Korisnici Vine aplikacije će biti u mogućnosti da pristupe svojim Vine fajlovima i da ih preuzmu. Twitter će takođe zadržati sajt online jer misle da je važno da se i dalje mogu gledati sjajni Vine fajlovi koji su napravljeni. Vine je imao dobar start kada je počeo sa radom 2013. godine, ali njegov pravi potencijal nikada nije ostvaren.
Talas cyber napada pogodio Twitter, Netflix, Tumblr
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi