Tvorac PureView tehnologije se vratio u Nokiju

Ekspert u oblasti kamere Juha Alakarhu koji se pridružio Microsoft-u nakon njegove kupovine Nokijinog odeljenja sa uređajima i servisima 2013. godine, vratio se u kompaniju iz Finske

Ekspert u oblasti kamere Juha Alakarhu koji se pridružio Microsoft-u nakon njegove kupovine Nokijinog odeljenja sa uređajima i servisima 2013. godine, vratio se u kompaniju iz Finske, izveštava Recode. Alakarhu je pomogao Nokiji da razvije 41MP PureView tehnologiju za kamere telefona. U izveštaju se navodi da će se on ponovo pridružiti Nokiji a ovaj put će raditi kao šef snimanja kod kompanijine Ozo kamere virtuelne realnosti.
I dok je Alakarhu odlučio da se vrati u Nokiju, neki drugi stručnjaci u oblasti kamere iz Microsoft-a su se sada pridružili drugim kompanijama, poput ljutog konkurenta Apple-a. Vesti dolaze samo nekoliko dana nakon što je Microsoft najavio drugu rundu otpuštanja koja će ovaj put pogoditi u proseku oko 2850 zaposlenih. U Redmondu su prošle godine otpustili oko 8000 zaposlenih, a većina njih radi u odeljenju koje proizvodi telefone.
Da li je u pitanju prva fotografija Nokia Android uređaja?
Izvor: BlogGSM

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi