Toshiba prodaje poslovanje sa belom tehnikom

Kako u svom najnovijem izveštaju navodi japanski Yomiuri, kompanija Toshiba trenutno ozbiljno razmatra da proda poslovanje sa belom tehnikom

Kako u svom najnovijem izveštaju navodi japanski Yomiuri, kompanija Toshiba trenutno ozbiljno razmatra da proda poslovanje sa belom tehnikom. Toshiba izrađuje razne uređaje bele tehnike, a među njima su frižideri, klima uređaji, mašine za pranje veša i brojni drugi. Naravno, lako je zaključiti kako kompanija ovo čini kako bi poboljšala svoje finansije. U izveštaju dodaju da se Toshiba borila da razvije svoje poslovanje sa belom tehnikom u inostranstvu, kao i da je ukupan profit kompanije pogođen slabim poslovanjem ovog odeljenja. Takođe se navodi da su pojedini kineski proizvođači glavni kandidati za kupovinu. Međutim, u izveštaju japanskog Sankei se navodi da Toshiba i Sharp razmatraju da spoje odeljenja u zajedničku kompaniju kako bi ona pogurala poslovanje sa belom tehnikom dve kompanije. Toshiba razmatra oba scenarija a trenutno je u toku smanjenje troškova.
Toshiba prebacuje fokus sa potrošačkih na poslovne laptopove
Izvor: Digitimes
Sve informacije vezane za Toshiba kompaniju, možete pogledati na Toshiba stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi