Torenti su posebno popularni u Evropi, Srbija visoko pozicionirana

U apsolutnim brojevima, SAD, Rusija i Indija su na vrhu. Ako gledamo prosečan broj poseta po internet korisniku, onda je situacija drugačija.

Široka i detaljna analiza milijardi posetilaca i korisnika torenta širom sveta pokazala je da je ovaj tip deljenja fajlova posebno popularan u Evropi. Kada je u pitanju apsolutni saobraćaj, onda su SAD, Rusija i Indija na prvom mestu sa milijardama poseta godišnje. Danas online pirati imaju mnogo opcija za gledanje filmova, a striming sajtovi su jedna od njih. Međutim, i torenti su ostali veoma popularni.
Ova kategorija piraterije dominira svetskom scenom od sredine dvehiljaditih pa sve do pre nekoliko godina. Ipak, čak i danas sajtovi kao što su The Pirate Bay i ExtraTorrent privlače milione korisnika dnevno. Međutim, postavlja se pitanje odakle ovi pirati dolaze? U apsolutnim brojevima, SAD, Rusija i Indija su na vrhu. Ako gledamo prosečan broj poseta po internet korisniku, onda je situacija drugačija.
Podaci analitičarske kompanije MUSO pokazuju da se SAD, Rusija i Indija tada sele na pozicije 69, 26 i 88, respektivno. Evropske zemlje kao što su Letonija, Bugarska i Estonija zauzimaju prva tri mesta. Visoko peto mesto na ovoj listi zauzima i Srbija. Izrael je prva vanevropska zemlja na ovoj listi i nalazi se na desetom mestu.
Najstariji torent na The Pirate Bay ima 13 godina
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi