Tesla predstavlja solarni krov sa integrisanim baterijama

Suosnivač i direktor kompanije Tesla, Ilon Mask, objavio je na Twitter-u da će kompanija sledećeg meseca predstaviti novi proizvod

Suosnivač  i direktor kompanije Tesla, Ilon Mask, objavio je na Twitter-u da će kompanija sledećeg meseca predstaviti novi proizvod. Ovo je prvi proizvod koji će biti prikazan nakon spajanja kompanija Tesla i SolarCity, iako čitava akvizicija još uvek nije završena.
Mask je izjavio da će novi proizvod biti solarni krov sa integrisanom Powerwell 2.0 baterijom, kombinovanom sa Tesla punjačem. Podsetićemo da je Tesla prošlog meseca najavio ugovor sa SolarCity-em vredan 2,6 milijardi dolara, a poručeno je da će to omogućiti da kombinovani entitet postane “jedina svetska vertikalno integrisana kompanija za održivu energiju”.
Ilon Mask ima interesantnu poziciju u novoj kompaniji, on je predsednik u kompaniji SolarCity, a isto tako i najveći akcionar u obe kompanije, dok je CEO kompanije SolarCity Maskov rođak. Mask nije želeo da iznese previše detalja o proizvodu, jer je očigledno da je sve hteo da sačuva za predstavljanje.
Ilon Mask: Apple je zaposlio Tesla inženjere koje smo mi otpustili
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi