Talas cyber napada pogodio Twitter, Netflix, Tumblr

Dva uzastopna talasa onlajn napada blokirala su više velikih sajtova danas, onemogućavajući pristup Twitter, Spotify, NetfliX, Amazon, Tumblr i Reddit servisima.

Dva uzastopna talasa onlajn napada blokirala su više velikih sajtova danas,onemogućavajući pristup Twitter, Spotify, NetfliX, Amazon, Tumblr i Reddit servisima. Čini se da su prvi napadi  počeli oko 7:10 jutros na istočnoj obali  u Americi. Uzrok je bio veliki DDoS napad kojim je korisnicima, prvo u SAD a zatim i u Evropi, blokiran pristup mnogim popularnim servisima.
Sekretar za štampu Bele kuće Džoš Ernest izjavio je da prate situaciju ali da “u ovom trenutku nemaju nikakve informacije o tome ko može biti odgovoran za ove zlonamerne aktivnosti.”
U medjuvremenu, pristup je blokiran kasnije večeras i mnogim korisnicima iz Evrope, uključujući i Srbiju. Amazon, čiji je web servis AVS host mnogih popularnih destinacija, uključujući Netflix, takođe je prijavio probleme ovog jutra.
Sajtovi koji su “pali” tokom današnjeg DDoS napada:
– Tvitter
– SoundCloud
– Spotify
– netflix
– Reddit
– Disqus
– PayPal
 
“Izgleda da je Tvitter opet pao ….. sada milijardu ljudi neće znati šta sam imao za doručak”, prokomentarisao je Ben Dupont:
 

Looks like Twitter is down again…..now 1 billion people won’t know what I had for breakfast.
— Ben duPont (@BenjaminduPont) October 21, 2016
 
Izvor: USA Today

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi