Swatch uskoro donosi svoj pametni sat

Swatch će koristiti alternativne načine punjenja uređaja i drugačiju hardversku platformu u odnosu na Apple Watch i Android Wear pametne satove

Švajcarski proizvođač satova Swatch, planira da u naredna tri meseca predstavi svoj pametni sat, a ono što je najinteresantnije iz ove prve najave je poruka da on neće morati da se puni. Ovo u suštini znači da će Swatch koristiti alternativne načine punjenja uređaja i drugačiju hardversku platformu u odnosu na Apple Watch i Android Wear pametne satove.
Rukovodilac ove kompanije Nik Hajek je najavio ovaj proizvod u intervjuu, ističe Bloomberg. On je takođe poručio da će njihov sat omogućiti korisnicima da vrše plaćanja, što je verovatno polje gde NFC dolazi do izražaja. Hajek je rekao da će sat raditi sa Windows i Android telefonima, ali nije spominjao iOS uređaje. Vremenski okvir u kome je Swatch predvideo objavu svog pametnog sata je i vreme kada je predviđeno da Apple predstavi svoj Apple Watch.
Izvor: Fudzilla

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi