Sud naredio portalu Rojadirecta da prestane da strimuje fudbalske utakmice

Već godinama popularni sportski sajt za strimovanje Rojadirecta radi u Španiji bez problema, ali je klima od nedavno počela da se menja.

Već godinama popularni sportski sajt za strimovanje Rojadirecta radi u Španiji bez problema, ali je klima od nedavno počela da se menja. Ove nedelje se sajt suočio sa velikim udarcem kada je španski sud naredio da prestane da strimuje fudbalske utakmice. Pored toga, Rojadirecta je sada i predmet krivične istrage.
Kao jedan od najstarijih i najpopularnijih sajtova za strimovanje, Rojadirecta je trn u oku mnogih međunarodnih organizacija. Sajt je radio u okviru kompanije Puerto 80 koja je već dobila dva sudska postupka u Španiji, kada je odlučeno da sajt radi po zakonu. Čak ni američka vlada nije mogla da sruši sajt pa je čak i zaplenjen domen sajta, ali su vlasti odlučile da ga predaju vlasnicima nakon pravne borbe.
Nekoliko godina kasnije stvari su se okrenule, jer je sajt dobio sudsku naredbu da prestane da strimuje utakmice. Sud je zaključio da striming sajt finansijski pogađa emitere prenosa, a naređeno je da se prestane i sa prenosima uživo i sa reprizama.
Rusija zabranila Linkedln, da li su Facebook i Twitter sledeći?
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi