Square Enix planira da im premium mobilne igre budu stub poslovanja

Square Enix je danas objavio godišnji izveštaj investitorima u kome možemo videti da će za nastavak puta napred biti predviđene tri ključne inicijative, a jedna od njih su premium mobilne igre

Square Enix je danas objavio godišnji izveštaj investitorima u kome možemo videti da će za nastavak puta biti predviđene tri ključne inicijative, a jedna od njih su premium mobilne igre. Izdavač objavljuje premium igre na pametnim uređajima već godinama, a čak i ako se vratimo u 2006. godinu videćemo da su govorili o rastu mobilnih igara i želeli da ga sprovode. U poslednjih nekoliko godina objavili su igre kao što su Mobius Final Fantasy, Lara Croft Go i Deus Ex Go, kao i portove postojećih igara kao što su Adventures of Mana, Final Fantasy IX i Final Fantasy XIII.
Izdavač je posebno naglasio mobile segment kao jedan od razloga za porast profita. Square Enix ne koristi mobile samo da privremeno podupre svoj posao, a to je potvrdio i Josuke Macuda investitorima. On je rekao da premium mobilne igre predstavljaju značajan izvor zarade kao i da će to biti segment na kome će bazirati svoju budućnost.
Premium igre zahtevaju održavanje, jer developeri trebaju da nastave marketinške aktivnosti i ažuriraju igre podrškom za nove uređaje. I pored toga, Macuda kaže da su one bolja opcija nego free-to-play igre, za koje je takođe istakao da imaju brojne prednosti.
Novi Mafia 3 trejler objašnjava kako da dođete do novca u igri (video)
Izvor: Gamespot

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi