Spotify zainteresovan da kupi SoundCloud

Kako u svom najnovijem izveštaju navodi Financial Times, Spotify je u poodmaklim pregovorima oko kupovine SoundCloud-a.

Ako znamo kakvi su Apple-ovi resursi i veze u industriji zahvaljujući angažovanju veterana u industriji muzike kao što su Jimmy Iovine i Dr. Dre, onda je razumljivo da i druge platforme za strimovanje žele da imaju ekskluzive koje bi ih izdvojile iz konkurencije. To u suštini znači i da moraju da počnu da traže alternative kako bi ostali konkurentni. U slučaju Spotify-a ta alternativa bi mogla da bude u formi SoundCloud-a.
Kako u svom najnovijem izveštaju navodi Financial Times, Spotify je u poodmaklim pregovorima oko kupovine SoundCloud-a. Navodno je SoundCloud u potrazi za kupcem već neko vreme, a izgleda da je izbor pao na Spotify iako obe kompanije odbijaju da komentarišu izveštaj.
U ovom trenutku nismo sasvim sigurni šta Spotify želi da uradi sa SoundCloud-om, posebno jer se radi o muzičkom striming servisu na zahtev. Podsetićemo da je SoundCloud imao pokušaj i sa plaćenim servisom SoundCloud Go, pa bi i u tom pravcu mogli posmatrati ovu kupovinu.
Disney angažovao savetnike da im pomogne da sastave ponudu za Twitter
Izvor: FinacialTimes

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi