Idi na uporedi stranicu
U fokusu:

Sony zvanično potvrdio da budućih Xperia Z telefona više neće biti

Mobile 25.02.2016 20:19 18

Proteklih dana, velika prašina se digla oko nepotvrđenih informacija da bi Sony mogao da ukine legendarnu Xperia Z seriju telefona, koju bi trebalo da zameni nova Xperia X serija, predstavljena tokom MWC 2016 sajma. Danas je Sony konačno i zvanično stavio tačku na glasine i nedoumice, posle čega je sve jasnije, a vesti se neće svideti fanovima Xperia Z linije telefona.

"Xperia Z linija je doživela svoju kulminaciju - Xperia X serija predstavlja novo poglavlje i evoluciju u našoj proizvodnoj strategiji. I dok je Xperia Z serija bila fokusirana na donošenje najboljih i najnaprednijih Sony tehnologija u smartfone, Xperia X serija je bazirana na donošenju pametnog i prilagodljivog Sony korisničkog interfejsa preko kamere, poboljšanih performansi baterije i hardverskog/softverskog dizajna", ističu u kompaniji Sony.

Dakle, sada je i zvanično - Xperia Z linije više neće biti, a nova X serija telefona će manje ili više doći kao njena zamena. Ono što mnogi sada pretpostavljaju, jeste da će se Sony preko Xperia X linije telefona više fokusirati na širu implementaciju uređaja iz srednjeg segmenta, nego što će to biti slučaj sa premijum ueđajima. Ovo je svakako primetno i kod novih Xperia X i XA modela, koji definitivno spadaju u telefone iz srednjeg segmenta. Ovo se čak može reći i za Xperia X Performance, koji i pored Snapdragon 820 čipa, jake kamere i drugih Sony elemenata, zaostaje za Z5 Premium modelom kada je displej u pitanju, a tu je i informacija da telefon neće biti dostupan na nekim bitnim tržištima.

Koliko će ovaj potez kompanije Sony biti od značaja u očuvanju kompanijinog prilično poljuljanog poslovanja sa mobilnim uređajima, ostaje da se vidi. Iako trio Xperia X uređaja ne može da se pohvali spektakularnim inovacijama, prve impresiju sugerišu da se radi o odličnim telefonima.

Izvor: GSMArena

Sve informacije u vezi sa kompanijom Sony, možete pogledati na Sony stranici, na Benchmark sajtu

Vesti

NAJČITANIJE

TOP KOMENTARI

Testovi

TOP KOMENTARI

Vesti

Interesantne teme na Benchmark Forumu

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. Benchmark u saradnji sa kompanijom Gigatron maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.