Sony: QHD ekrani na telefonima su beskorisni

Sony je ovih dana predstavio novu perjanicu, Xperia Z3 smartfon, koji dolazi bez QHD displeja. Njihov rukovodilac na to kaže da su oni beskorisni

Od kako je Samsung najavio svoj Galaxy Note 4 phablet sa 5,7-inčnim Super AMOLED QHD ekranom (rezolucije 2560 x 1440 piksela), konkurenti su pokušali da ospore njegovu vrednost. Tako je jedan rukovodilac kompanije Sony Mobile u nedavnom intervjuu poručio da uprkos superiornosti kada je reč o kvalitetu slike i rezoluciji, QHD ekrani nisu vredni truda zbog njihove velike potrošnje baterije. U osnovi, zvaničnik Sony-a tvrdi da kompromis posedovanja QHD ekrana sa jedne strane i visoke potrošnje baterije sa druge, ne dodaje dovoljno korisničkom iskustvu da bi se uzeo u razmatranje. Iako je ovo svakako razumljiv komentar od kompanije čija najnovija perjanica, Xperia Z3, nema QHD ekran, insajderski izvori nam poručuju nešto drugo. Čuveni Ricciolo, od koga potiče veliki broj tačnih procurelih informacija vezanih za Sony, tvrdi da će Xperia Z4 sigurno imati QHD ekran. A on bi trebao da stigne na tržište već za šest meseci.
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Sony, možete pogledati na Sony hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi