Sony: PlayStation nije hakovan

Sony tim, zadužen za sigurnost za PlayStation Network usluge, tvrdi da nedavno nije bilo probijanja sigurnosti, te da eksterne grupe nisu došle u posed korisničkih podataka.

SONY tim, zadužen za sigurnost za PlayStation Network usluge, tvrdi da nije bilo probijanja sigurnosti nedavno, te da eksterne grupe nisu došle u posed korisničkih podataka. Neki navodi poslednjih nedelja su tvrdili da je ista hakerska grupa, koja je napala Microsoft i 2K games uspela da probije i sigurnost PlayStationa. Predstavnik kompanije Sony je u intervjuu za Joystiq istakao da su sve tvrdnje temeljno istražene i nikakav upad u sisteme nije detektovan.
Sony ne savetuje korisnike PlayStation Networka da ažuriraju svoje lozinke, niti da vrše ikakve izmene u svojim nalozima u ovom trenutku. S druge strane, kompanija upozorava korisnike da budu pažljivi kada su u kontaktu sa pojedincima i servisima koji od njih traže davanje personalnih informacija. Sony je nakon napada iz 2011. godine, kada je preko 70 miliona korisnika bilo ugroženo, obećao da će bolje štititi svoje servise, te da se pomenuta situacija neće ponoviti.
Izvor: SoftpediaSve informacije u vezi sa kompanijom Sony, možete pogledati na Sony stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi