Sony kupio poslovanje sa image senzorima kompanije Toshiba

Prve glasine o sprovođenju ovog plana su se mogle čuti u oktobru, ali je Sony tek sada potvrdio cenu uz prenos fabrika za proizvodnju kompanije Toshiba, opreme kao i zaposlenih

Kompanija Sony objavila je da je kupila poslovanje sa image senzorima kompanije Toshiba za 155 miliona dolara. Prve glasine o sprovođenju ovog plana su se mogle čuti u oktobru, ali je Sony tek sada potvrdio cenu uz prenos fabrika za proizvodnju kompanije Toshiba, opreme kao i zaposlenih. Čitav postupak treba da bude završen do 31. marta 2016. godine.
Objekti će poslovati u okviru novog odeljenja Sony-a koje nosi naziv Sony Semiconductor Corporation i koje je primarno fokusirano na proizvodnju image senzora (iako su postrojenja dok su bila u vlasništvu Toshibe izrađivala i memorijske kontrolere. Potez pokazuje Sony-eve namere u poslovanju koje je jedno od retkih kompanijinih profitabilnih oblasti.
Ne samo da Sony uspešno posluje na tržištu senzora za high-end kamere, već su se i njihove komponente kamere dokazale kao jedini pouzdani metod profitiranja od buma smartfona. Kompanije kao što su Apple, Google i Xiaomi koriste Sony senzore u bar nekim svojim proizvodima.
Sony Xperia Z5 senzor kamere u Galaxy S7?
Izvor: TheVerge
Sve informacije vezane za Sony, možete pogledati na Sony hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi