Smanjena procenjena prodaja igre Call of Duty: Infinite Warfare

Smanjena prognoza će delimično biti nadoknađena visokim količinama preuzimanja DLC-ova, kao i povećanim prihodima od mikrotransakcija.

Poznata analitičarska firma smanjila je svoju prognozu prodaje igre Call of Duty: Infinite Warfare. Kompanija Robert W. Baird poslala je napomenu investitorima u kojoj stoji da će prodaja igre, bazirano na maloprodajnim ciframa, i dalje biti “meka”. Smanjena prognoza će delimično biti nadoknađena visokim količinama preuzimanja DLC-ova, kao i povećanim prihodima od mikrotransakcija.
Robert W. Baird poručuje da je trenutni trend prodaje igre Infinite Warfare donekle poboljšan, ali da je to rezultat popusta i promocija. Ukupna projekcija prodaje fizičkih i digitalnih primeraka je manja za čak 20 posto u odnosu na prošlogodišnji Black Ops III. Ovde možemo reći da će doći do pada prodaje od 35 posto kod fizičkih kopija igre i pada od 15 posto kod digitalnih kopija igre.
Kompanija je prvobitno predviđala pad prodaje od 13 posto. U isto vreme, Robert W. Baird je povećao procenjene prihode koje će Infinite Warfare ostvariti od mikrotransakcija.
Ukoliko kupite novi Call Of Duty iz Windows Store-a, ne možete igrati protiv Steam gejmera
Izvor: Gamespot

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi