Skype dobija svoju Lite verziju

Na Future Decoded događaju u Indiji, direktor Microsoft-a Satja Nadela predstavio je Skype Lite, "lakšu" verziju svog servisa za video i glasovne pozive

Na Future Decoded događaju u Indiji, direktor Microsoft-a Satja Nadela predstavio je Skype Lite, “lakšu” verziju svog servisa za video i glasovne pozive dizajniranu za korišćenje u oblastima sa ograničenim povezivanjem na Android uređajima. Nova aplikacija je teška svega 13 MB i podržava devet regionalnih jezika, kao i chatbot-ove za povezane servise. Takođe vam omogućava da pročitate i odgovorite na SMS poruke, a uključuje i alatku koja vam pomaže da pratite upotrebu mobilnih podataka.
Tu će takođe biti i chatbot-ovi koji će vam doneti sadržaj kao što su vesti ili sportski rezultati. Microsoft je počeo izgradnju svoje Skype Bot platforme prošle godine i otvorio je developerima da mogu da kreiraju svoje botove za konverzaciju za korišćenje u okviru Skype-ovog servisa za razmenu poruka. Besplatna aplikacija će uskoro biti dostupna u Google Play, ali se za sada ne spominju datumi za ostala tržišta.
Windows 10 i dalje dostupan kao besplatna nadogranja?
skypeb.jpg
Izvor: TheNextWeb
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi