ShutterCount aplikacija sada dostupna i za Windows

Ovaj program daje informacije koliko je puta zavesica DSLR fotoaparata radila, odnosno koliko je aparat napravio fotografija

ShutterCount aplikacija, koja je od ranije dostupna za OS X, sada se pojavila i za Windows. Ovaj program daje informacije koliko je puta zavesica DSLR fotoaparata radila, odnosno koliko je aparat napravio fotografija. Program ne vrši merenje koliko je puta sniman video, a treba znati da kod fotoaparata koji snimaju video, ogledalo ima značajno više aktiviranja od same zavesice, obzirom da se ono pomera svaki put kada se ulazi u video mod. To znači da merenje broja okidanja nije idealan pokazatelj koliko je fotoaparat “prešao” u vremenu kada je uobičajeno koristiti DSLR za video, ali je i dalje najbolje merilo koje imamo, pogotovo što proizvođači ne daju baš impresivne garancije na zavesice. Listu podržanih aparata možete videti na izvoru vesti, a cena aplikacije je 2,99 dolara, kako za Windows, tako i za OS X i ona omogućava neograničeni broj merenja, na neograničenom broju aparata.
Izvor: Canon Rumors

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi