Sharp izabrao Foxconnovu ponudu za akviziciju vrednu pet milijardi dolara

Sharp je, prema navodima, izabrao Foxconnovu ponudu od pet milijardi dolara, koliko je ponuđeno za akviziciju japanske kompanije koja je u problemima.

Sharp je, prema navodima, izabrao Foxconnovu ponudu od pet milijardi dolara, koliko je ponuđeno za akviziciju japanske kompanije koja je u problemima. Navodi se da se Sharp odlučio za Foxconn pre nego za ponudu Innovation Network Corp of Japan korporacije. Istaknuto je da je Sharp održao sastanak upravnog odbora, na kome je odlučeno da se Foxconn izabere zbog boljih ponuđenih uslova. Foxconn je ponudio duplo više novca nego fond podržan od strane vlade Japana.Naredni period i dalji pregovori između Foxconna i Sharpa bi trebalo da finaliziraju uslove akvizicije. Sharp je već neko vreme pod pritiskom pronalaska kupca/investitora nakon lošiih godina i gubitaka u kompaniji. Tokom maja 2015. godine, Sharp je bio primoran da od banaka uzme kredit od 1,9 milijardi dolara, nakon lošeg perioda u poslovanju sa LCD displejima.”Želimo da pomognemo Sharpu. Sharp ima stogodišnju istoriju, koju želimo da održimo živom bar još narednih 100 godina… Ovo je moj cilj”, istakao je Teri Gu – predsednik Foxconna.Izvor: NextPowerUp

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi