Satja Nadela smatra da je Cortana naredna velika stvar

Satja Nadela, CEO Microsofta, posebno ushićen zbog Cortana virtuelnog asistenta koji je trenutno dostupan na smartfonima, a postaće sastavni deo Windowsa 10.

Microsoft želi da ljudi budu uzbuđeni zbog onoga što Windows 10 kasnije ove godine donosi na PC, smartfone i druge uređaje. Međutim, izgleda da je Satja Nadela, CEO Microsofta, posebno ushićen zbog Cortana virtuelnog asistenta koji je trenutno dostupan na smartfonima. Cortana je sposobna da pretražuje Internet, pronalazi sadržaj na računaru, podseća korisnika na događaje i datume u kalendaru i služi kao ultimativni personalni asistent. Ukoliko se pravilno koristi, Microsoft se nada da će Cortana postati često korišćena alatka, koja će interakciju u operativnom sistemu činiti još lakšom.”Cortana, to je verovatno stvar koja će promeniti personalnu produktivnost, posebno na Windows 10 platformi, u Start meniju i kao sastavni deo browsera. Smatram da će ovo u potpunosti promeniti ono što softver za personalnu produktivnost označava na dnevnoj bazi”, istakao je nedavno Nadela. Podsetite se kako Cortana radi na Windows 10 platformi:

Izvor: TweakTown

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi