Samsungu opao profit ali je porasla prodaja smartfona

Samsung je predstavio svoj finansijski izveštaj za prvo tromesečje ove godine koji je u skladu sa kompanijinim smernicama koje su predstavljene prošlog meseca

Samsung je predstavio svoj finansijski izveštaj za prvo tromesečje ove godine koji je u skladu sa kompanijinim smernicama koje su predstavljene prošlog meseca. U prva tri meseca ove godine Samsung je imao prihod od 44 milijarde dolara, kao i profit od 5,63 milijarde dolara. U poređenju sa istim tromesečjem prošle godine, ovo je pad profita od 30 posto jer je tada Samsung imao profit od 7,8 milijardi dolara. Naglašeno je da je prodaja smartfona povećana, ali da su tableti i “obični” telefoni doživeli pad prodaje. Tokom ovog tromesečja Samsung je isporučio 99 miliona uređaja, a 80 posto njih su smartfoni. Većina od ovih uređaja su isporučeni u jugoistočnoj Aziji i Bliskom Istoku. Porast prodaje smartfona se pripisuje interesovanju potrošača za Galaxy A seriju telefona. Dok je poručeno da je prodaja Galaxy S6 i S6 edge telefona nadmašila prodaju Galaxy S5 modela, iz Samsunga poručuju da je rano za predviđanje ukupnog obima prodaje.
Izvor: Sammobile
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi