Samsungov najnoviji patent pokazuje savitljivi displej

Samsung je prema glasinama radio na sklopivom displeju, ali nam nedavna prijava za patent pokazuje potpuno novi koncept u čijem središtu je savitljivi ekran.

Samsung je prema glasinama radio na sklopivom displeju, ali nam nedavna prijava za patent pokazuje potpuno novi koncept u čijem središtu je savitljivi ekran. Takav uređaj bi imao dva moda: kada je displej savijen i “normalno” stanje. U prvom stanju u osnovi ćete imati uređaj nalik na cev koji će vam dati mogućnost da ga povlačite koristeći malu ručicu, tako otkrivajući veliki ekran. Ovo bi se definitivno moglo pokazati korisnim jer možete da ga nosite kao svitak u džepu i potom samo izvučete ekran kada vam je potrebno.
Zanimljiva karakteristika ovog dizajna je mala ručka koju koristite da povučete ekran koja se naziva tabom. Tab je mobilni deo svitka i može da se stavi gore ili dole na cevi, čime bi se otkrila obaveštenja na elegantan način. Drugi način na koji bi se otvorio ovaj gedžet bio bi da se pritisne određena ikonica sa strane, da bi potom kada se povuče displej napolje otvorila tačno određena aplikacija.
Test: Samsung Galaxy S6 Edge+
Izvor: Sammobile
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi