Samsung spreman da prestane da proizvodi Galaxy Alpha zarad jeftinijih telefona

Pojavile su se informacije da će Alpha biti zamenjen naslednikom - Galaxy A5 modelom, koji će preuzeti ulogu vodećeg Samsungovog telefona u srednjem segmentu tržišta.

Galaxy Alpha telefoni su mogli biti među najboljima (i najlepšim) koje je Samsung ikada proizveo, da nije bilo nekoliko problema: baterija nije trajala dugo, a cenovno su telefoni bili u rangu sa rivalima boljih specifikacija. Sada, svega nekoliko meseci nakon lansiranja, pojavile su se informacije da će Alpha biti zamenjen naslednikom – Galaxy A5 modelom, koji će preuzeti ulogu vodećeg Samsungovog telefona u srednjem segmentu tržišta. Galaxy A5, koji je prošlog meseca lansiran u Kini, sada je došao i u Južnu Koreju.
Takođe, Samsungova je ideja da reorganizuje svoju smartfon diviziju, koja je doživela veliki pad poslednjih meseci. Galaxy A5 nastavlja dizajnersku filozofiju koju je nudio Alpha, sa fokusom na tanak dizajn, kvalitetne materijale izrade, ali i nešto slabijim specifikacijama koje će uređaju omogućiti da ima konkurentniju cenu (oko 360 dolara). Navodi se da će Galaxy A5 na tržište Koreje stići u januaru ili februaru, a da će proizvodnja Alpha modela prestati kada se iscrpi postojeći proizvodni materijal.Izvor: The VergeSve informacije u vezi sa kompanijom Samsung, možete pogledati na Samsung stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi