Samsung ohrabruje developere da kreiraju aplikacije za Tizen

Samsung je najavio inicijativu koja će podsticati developere da kreiraju aplikacije za platformu, dajući im do milion dolara mesečno.

Podrazumeva se da je mobilna platforma dobra koliko i njene aplikacije, pre svega iz razloga što, iako bi mobilna platforma mogla ponuditi veliki broj funkcija sama po sebi, aplikacije jesu ono najbitnije što čini telefon funkcionalnijim. Iako je Tizen platforma sama po sebi dobra, ona zaostaje u poređenju sa iOS i Android platformama u pogledu aplikacija.
To je toliko izraženo da je Samsung najavio inicijativu koja će podsticati developere da kreiraju aplikacije za platformu dajući im do milion dolara mesečno. Prema Samsungu, ova inicijativa će trajati od februara do oktobra sledeće godine, a developeri koji su registrovani u okviru Tizen Mobile App Incentive Programa će imati pravo da učestvuju.
Svaki mesec top 100 aplikacija koje su preuzete sa Tizen prodavnice koje su deo ovog programa će dobiti 10.000 dolara svaka. Postavlja se pitanje da li će ovaj program raditi? Microsoft i BlackBerry su “bacili pare” ohrabrujući developere da pišu aplikacije, dok je kod iOS i Android platformi sasvim druga priča.
Samsung zvanično objavio Android 7.0 Galaxy Beta Program
Izvor: Ubergizmo
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi