Samsung navodno sprema sopstveni GPU

Izveštaj koji se pojavio ovih dana, ukazuje na to da južnokorejski Samsung planira da proizvede sopstveni GPU. Navodno, ovo je projekat na kome Samsung radi već neko vreme.

Izveštaj koji se pojavio ovih dana, ukazuje na to da južnokorejski Samsung planira da proizvede sopstveni GPU. Navodno, ovo je projekat na kome Samsung radi već neko vreme. Kompanija već unajmljuje talente iz Nvidia, AMD i Intel GPU ogranaka. Samsung ima dobru reputaciju kada su u pitanju ARM-bazirani Exynos CPU-i, ali kada je u pitanju kreiranje grafičkog čipa od samog početka, to je potpuno drugačiji i teži zadatak kome će Samsung izgleda pokušati da odgovori. Sa finansijske strane, sopstveni GPU će Samsungu pomoći da uštedi na duže staze, ali će do tog momenta morati da uloži dosta sredstava u razvoj i proizvodnju GPU-a. Za sada nema preciznog vremenskog period u kome se pomenuti Samsungov GPU očekuje (ukoliko je on uopšte u pripremi). Izvor: Phone Arena
Sve informacije u vezi sa kompanijom Samsung, možete pogledati na Samsung stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi