Samsung na Gamescomu predstavio nove monitore za gejmere

Prilagođen ljubiteljima kompjuterskih igara, novi CFG70 zakrivljeni monitor pruža još bolje iskustvo igranja.

PR saopštenjeSamsung je na ovogodišnjoj konferenciji Gamescom predstavio inovacije u svom portfelju zakrivljenih monitora sa ciljem dodatnog učvršćivanja vodeće pozicije na tržištu gejming proizvoda. Konferencija Gamescom 2016, koja se održava od 17. do 21. avgusta 2016. u prostorijama sajma Koelnmesse u Kelnu, najveći je događaj u svetu kompjuterskih i video igara, a ove godine okuplja više od 345.000 ljubitelja kompjuterskih igara, predstavnika medija, programera i trgovaca.”Heroji u novim dimenzijama”, tema je ovogodišnje konferencije u skladu sa kojom kompanija Samsung u svojim izložbenim prostorima gejmerima nudi uvid u budućnost virtualnog takmičenja. Ove je godine naglasak na zakrivljenom 24-inčnom monitoru oznake CFG70, koji objedinjuje kristalno jasan kvalitet slike s mnogobrojnim funkcijama namenjenim strastvenim igračima, rečeno je prilikom predstavljanja.
sam2_30.jpg“S obzirom na to da programeri prilikom kreiranja novih naslova sve više uključuju napredne funkcije, strastvenim igračima video igara potrebni su visokokvalitetni ekrani koji će im dodatno pojačati utisak tih poboljšanja i omogućiti im da se osećaju kao da su i sami deo igre”, izjavio je Seog-gi Kim, viši potpredsednik odeljenja za vizuelne ekrane kompanije Samsung. On je dodao da model CFG70 predstavlja najnoviju evoluciju pionirske tehnologije gejming monitora i daje realistično iskustvo igranja kompjuterskih igara. Jedinstveni “Super Arena” dizajn zakrivljenog monitora CFG70 poziva zaljubljenike u kompjuterske igre da iskuse uzbuđenje pobede iz više perspektiva. Uz zakrivljenost od 1800R (što ukazuje na radijus zakrivljenosti od 1800 mm) i ujednačeni široki ugao gledanja od 178 stepeni, ovaj monitor obavija igrača čitavim ekranom i oživljava do sada skrivene boje i detalje. Integrisano LED osvetljenje dopunjuje unapređen prikaz slike i kod igrača stvara osećaj uranjanja u igru.Model CFG70 je prvi monitor u industriji koji nudi vreme odziva za pokretne slike od jedne milisekunde, omogućavajući dosledan prikaz u stvarnom vremenu preko celog ekrana. Frekvencija osveženje ekrana od 144 Hz dodatno pogoduje jednostavnim prelazima tokom igranja igre.
sam3_11.jpgKako bi dodatno pojednostavila iskustvo upravljanja igrom, kompanija Samsung je monitor CFG70 opremila tzv. Gaming UX interfejsom. Tokom igranja, korisnici mogu prilagođavati sve ključne postavke ekrana pomoću jednostavne kontrolne ploče, bilo da je reč o vremenu odziva ili frekvenciji osvežavanja ekrana. Niz jednostavnih, lako dostupnih prečica smeštenih na prednjoj i zadnjoj strani monitora, gejmerima pruža dodatne mogućnosti podešavanja najčešćih postavki tokom igre.Ovaj poslednji zakrivljeni monitor dodatno je poboljšan kako bi smanjio zamaranje vida i omogućio duže igranje. Funkcija protiv treperenja zakrivljenog monitora CFG70 sprečava nedoslednosti u prikazu, a funkcija Eye Saver Mode štiti oči korisnika od štetnog isijavanja plavog svetla. Ugrađena AMD FreeSync tehnologija preko HDMI priključka sinhronizuje učestalost osvežavanja ekrana sa AMD grafičkom karticom, kako bi dodatno smanjila ulaznu latenciju, zastajkivanje i kašnjenje prikaza, te stvorila doslednu sliku.Izvor: Samsung

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi