Samsung i LG menjaju strategiju u poslovanju sa OLED ekranima

Korejski rivali Samsung i LG traže načina da promene svoje strategije u poslovanju sa OLED panelima kako bi se takmičili jedni protiv drugih

Korejski rivali Samsung i LG traže načina da promene svoje strategije u poslovanju sa OLED panelima kako bi se takmičili jedni protiv drugih. Samsung će imati značajne investicije u proizvodnju OLED TV panela, dok LG planira da investira u manje OLED displeje za smartfone. Prema izvorima iz industrije displeja, Samsung planira da pokrene proizvodnju velikih OLED panela u Tangjeongu. Samsung Display poručuje da je u ovom trenutku testiranje osme generacije OLED proizvodne tehnologije.
U međuvremenu, LG planira da dodatno investira u poboljšanje svoje tehnologije mobilnih OLED panela. LG je prošle godine uspostavio proizvodnju fleksibilnih OLED panela, a kompanije se sada odlučila na dodatne investicije. Sa druge strane, Samsung dominira na tržištu mobilnih OLED panela sa tržišnim udeom od 95 posto, a navodno u rukama ima i ugovor sa Apple-om oko proizvodnje panela za buduće iPhone telefone. Tržište mobilnih OLED panela bi prema očekivanjima trebalo da dostigne cifru od 25 milijardi dolara ove godine.
Samsung navodno testira Galaxy Note 6 sa zakrivljenim ekranom, 6GB RAM-a
Izvor: Sammobile
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi