Samsung dodatno smanjuje proizvodnju LCD panela u korist OLED

Novi izveštaji iz Koreje sugerišu da će Samsung obustaviti proizvodnju u još jednoj fabrici LCD displeja, kao i da planira da zameni proizvodnu liniju za LED panele

Novi izveštaji iz Koreje sugerišu da će Samsung obustaviti proizvodnju u još jednoj fabrici LCD displeja, kao i da planira da zameni proizvodnu liniju za LED panele. Navodno, Samsung Display će obustaviti LCD proizvodnju u Azanu do kraja godine, a prema izveštajima prodaće opremu za proizvodnju LCD panela trećoj strani.
Samsung je napravio strateški pomak ka proizvodnji OLED panela prethodnih nekoliko godina, tako da je postepeno gasio proizvodne linije LCD panela i zamenjivao ih onim koje proizvode OLED panele. Samsung je imao osam fabrika koje su proizvodile LCD panele do 2008. godine, a do sada ih je zatvorio već pet.
Fabrika o kojoj sada govorimo, Asan L7, počela je sa radom 2005. godine, a imala je kapacitet od 320.000 LCD panela sedme generacije koji su primarno korišćeni za 40-inčne televizore. Potražnja za ovim panelima je smanjena zbog jeftinijih modela koji stižu iz Kine, pa je Samsung odlučio da ih zameni za OLED.
U toku je Samsungova kulturna inovacija
Izvor: Sammobile
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi