Ruska senatorka: bioskop je skup, torenti su jeftini

Pogledajte samo cenu karte za jedan odlazak u bioskop danas (cena karte u Rusiji je oko 18 dolara). Za tročlanu porodicu to je preko 50 dolara. To je preskupo. Torenti su jeftini

Kada je u pitanju deljenje fajlova na internetu, najveći broj političara retko ima šta pozitivno da kaže. Međutim, kada je u pitanju senator Ljudmila Bokova iz parlamenta Rusije, stvari stoje malo drugačije. “Volim da koristim torente, jer oni omogućavaju preuzimanje informacija brzo i jednostavno” poručila je ova ruska političarka. Malo je političara širom sveta koji dopuštaju da se javno vidi njihova podrška kršenju autorskih prava, sa izuzetkom piratske partije. Ipak, u Rusiji stvari stoje malo drugačije.
Sa jedne strane u zemlji se ruše piratski sajtovi, blokiraju se, a planira se i novi zakon koji će držati društvene mreže odgovornim za pirateriju njihovih korisnika. Govoreći na Internet and Law događaju, senatorka Bokova je izrazila drugačiji stav. Ona je čak otišla toliko daleko da je komentarisala da je odlazak u bioskop veoma skup a torenti veoma jeftini.
“Pogledajte samo cenu karte za jedan odlazak u bioskop danas (cena karte u Rusiji je oko 18 dolara). Za tročlanu porodicu to je preko 50 dolara. To je preskupo. Torenti su jeftini,” poručila je ona. Ona se nije tu zaustavila već je osudila planove Rusije da blokira piratske sajtove bez sudskog postupka.
Najstariji torent na The Pirate Bay ima 13 godina
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi