Reuters: Sony otvoren za prodaju svog mobilnog odeljenja

Prema navodima Rojtersa, rukovodioci kompanije Sony su spremni na sve opcije kako bi spasili svoje mobilno odeljenje, a potencijalni putevi uključuju i prodaju

Prema navodima Rojtersa, rukovodioci kompanije Sony su spremni na sve opcije kako bi spasili svoje mobilno odeljenje. Potencijalni putevi uključuju i prodaju ali i zajedničko ulaganje sa drugim partnerom. Iako ova kompanija objavljuje respektabilne telefone, Sony ne uspeva da napravi profit od biznisa sa telefonima i televizorima. Ovaj japanski gigant se suočava sa gubitkom od 1,9 milijardi dolara za fiskalnu godinu koja se završava u martu.
Za sada nema ponuda za Sony Mobile, ali izvori poručuju za Rojters da Sony može i da izađe iz poslovanja. Prodaja Sony-evog odeljenja sa telefonima teško da bi nekog iznenadila, a setićemo se da je kompanija povukla sličan potez i sa VAIO PC odeljenjem prošle godine. Sony i dalje ima vrlo uspešna poslovanja sa imaging senzorima i PlayStation 4 konzolama, između ostalog.
Izvor: GSMArena
Sve informacije vezane za Sony, možete pogledati na Sony hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi