Qualcomm veruje da je hardversko onesposobljavanje ukradenog telefona sigurnija opcija

Kada razmišljamo o onesposobljavanju telefona, prvenstveno nam na pamet padaju softverska rešenja, ali Qualcomm veruje da bi hardversko onesposobljavanje uređaja bila sigurnija opcija.

Trenutno, kada razmišljamo o onesposobljavanju telefona, prvenstveno nam na pamet padaju softverska rešenja, kao što su Find My iPhone i Activation Lock, koja sprečavaju lopove da otključaju uređaj i pristupe informacijama na telefonu. Do sada, ovaj softver je bio prilično koristan. S druge strane, Qualcomm veruje da bi hardversko onesposobljavanje ukradenog uređaja bila sigurnija opcija. Kompanija je nedavno istakla da bi korišćenje hardverskog “kill switcha” imalo više prednosti u odnosu na softverski. Qualcomm veruje da svojom serijom Snapdragon SoC-ova može da kreira hardverski način  onesposobljavanja telefona u slučaju krađe. To bi sprečilo i lopova da fabrički resetuje telefon ili flashuje novi softver, što praktično poništava softverski kill switch. Qualcomm je već u pregovorima sa provajderima i OEM-ima u vezi sa implementacijom ove funkcije.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi