Qualcomm najavio prvi soketovani procesor za poslovnu upotrebu

Qualcomm, kompanija koja ima veliki broj ARM SoC patenata u svom vlasništvu i stavlja ih u upotrebu u Snapdragon liniji čipseta ulazi u poslovno računarsko tržište.

Qualcomm, kompanija koja ima veliki broj ARM SoC patenata u svom vlasništvu i stavlja ih u upotrebu u Snapdragon liniji čipseta za smartfone, tablete i konvertibilne laptopove, ulazi u poslovno računarsko tržište. Kompanija sprema prvi 24-jezgarni procesor visokih performansi baziran na 64-bitnoj ARM arhitekturi. ARM-bazirani procesori imaju dobar zamah na tržištu servera zbog povoljne cene, niskih zahteva za hlađenje kao i visoke energetske efikasnosti, a Qualcomm želi svoj deo kolača.
Prototip 24-jezgarnog procesora je soketovan i isporučivaće se u LGA paketu, slično kao Intelovi Xeon čipovi. Prvi proizvodni čipovi će ipak imati mnogo više od 24 jezgara, poručio je potpredsednik kompanije Qualcomm Anand Čandrserker. Qualcomm-ovi ciljni potrošači su Internet kompanije kao što su Google i Facebook koji kupuju na stotine hiljada procesora svake godine.
U SAD i Kini Samsung Galaxy S7 stiže uz Snapdragon 820, na ostala tržišta uz Exynos
qualcommcpu2.jpg
Izvor: Techpowerup

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi