Project Centennial: Microsoft objavio pregled Desktop App Converter alatke

Među mnogim najavama na Microsoft Build 2016 developer konferenciji, treba istaći da je Microsoft otkrio i Desktop App Converter

Među mnogim najavama na Build 2016 developer konferenciji, treba istaći da je Microsoft otkrio i Desktop App Converter. Radi se o glavnoj komponenti Project Centennial mosta koji pretvara Win32 desktop aplikacije u Universal Windows Platform aplikacije.
Kompanija je sada predstavila prvi preview Desktop App Converter-a, koji se već može preuzeti. Na svomDevCentersajtu, Microsoft je objasnio tačno zašto je dizajniran Desktop App Converter.
UWP koristi Desktop Conversion kao most koji vam omogućava konvertovanje vaših klasičnih desktop aplikacija ili igara u Universal Windows Platform (UWP) aplikaciju ili igru. Nakon konverzije, aplikacije su spakovane u formi UWP paketa i namenjene Windows 10 desktopu. Postoje dva dela tehnologije koja omogućava konvertovanje desktop aplikacija u UWP pakete. Prvi je Desktop App Converter, a drugi deo obuhvata runtime technologije u Windows Anniversary nadogradnji koja nas očekuje na leto.
Video pokazuje šta donosi Windows 10 Mobile Build 10586.218
Izvor: Neowin
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi