Project Ara tablet se pojavio u GFXBench bazi podataka

Sada se Google Project Ara model A8A01, pojavio na GFXBench sajtu, a čudno je to što se radi o gigantskom tabletu umesto da bude modularni smartfon.

Ukoliko ste već pomalo zaboravili na Project Ara, Google-ovo obećanje sistema modularnih smartfona, onda to i nije mnogo čudno. Naime, obećano je da će telefoni biti pokrenuti početkom prošle godine ali osim u developer konferencijama, upisima na blogovima kao i benchmarkig sajtovima, ovi “mitski uređaji” nisu nigde drugo viđeni. Međutim, sada se Google Project Ara model A8A01, pojavio na GFXBench sajtu, a čudno je to što se radi o gigantskom tabletu umesto da bude modularni smartfon. Novi tablet bi trebao da se odlikuje 13,8-inčnim ekranom rezolucije 1920×1080 piksela kao i Android 6.0 Marshmallow platformom. Ispod haube će se nalaziti Qualcomm Snapdragon 810 procesor, 3 GB RAM memorije a kada je u pitanju interna memorija onda su podaci malo čudni i govore o dve verzije, jedna sa 10 GB i druga sa 25 GB interne memorije. Kada bi mogao biti objavljen Project Ara tablet niko u ovom trenutku ne može da kaže.
AMD: GPUOpen bi se mogao koristiti za grafiku u telefonima i tabletima
Izvor: Slashgear

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi