Prodaje se originalni domen KickassTorrentsa

Tako je Kickass.to oduzet na pravilan način, ali KAT.ph nije. Naprotiv, vlasnici su dočekali i da domen istekne pa je registar Dynadot postavio aukciju na kojoj ga prodaje

Prošlo je skoro godinu dana od kako je KickassTorrents srušen od strane američkog ministarstva pravde. Krivična istraga rezultovala je hapšenjem navodnog vlasnika i oduzimanjem više domena. Interesantno je da se jedan od tih zaplenjenih domena sada našao na prodaji. Ministarstvo pravde je zaplenilo šest domena među kojima su KickassTorrents.com, Kat.cr, Kickass.to i Kat.ph.
Međutim, izgleda da nije sve prošlo kako su zamislili. Tako je Kickass.to oduzet na pravilan način, ali KAT.ph nije. Naprotiv, vlasnici su dočekali i da domen istekne pa je registar Dynadot postavio aukciju na kojoj ga prodaje. To je omogućilo trećoj strani da ga kupi bez problema. TorrentFreak je razgovarao sa novim vlasnicima Kat.ph domena, koji su otkrili da se njihova kompanija Marshall Domains LTD specijalizovala u kupovini domena od kojih se očekuje da generišu pristojnu količinu saobraćaja.
Kat.ph domen nije previše bio predmet istrage, ali jeste imao najviše saobraćaja. Domen je imao više od 700.000 jedinstvenih posetilaca prošlog meseca, a većina njih su tražili stari KickassTorrent sajt.
Velika Britanija: moguća je kazna od 10 godina zatvora za internet pirateriju
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi