Predstavljen Microsoft Surface Studio PC

Microsoft-ova Surface linija uređaja prema očekivanjima dobila je i desktop člana. Kompanija je upravo najavila Surface Studio all-in-one računar na događaju u Njujorku

Microsoft-ova Surface linija uređaja prema očekivanjima dobila je i desktop člana. Kompanija je upravo najavila Surface Studio all-in-one računar na događaju u Njujorku.
Panos Panej koji vodi Microsoft-ov tim koji kreira uređaje predstavio je Studio, koji je odmah reklamiran kao računar sa najtanjim LCD monitorom na svetu, “debeo” je (tanak) svega 12,5 mm. Displej dolazi u aluminijumskom kućištu dijagonale 28 inča. Surface Studio podržava prošireni izlaz boja, što je veoma važno za fotografe, snimatelje i dizajnere, a Microsoft se prema ovoj funkciji odnosi tako što je naziva “TrueColor”. Displej ima 3:2 odnos strana sa 192 piksela po inču.
Microsoft-ov glavni adut u vezi Surface Studio računara će biti kreativnost, a veliki fokus će biti na 3D-u. Njegovo predstavljanje dolazi uz najavu Windows 10 Creators Update nadogradnje operativnog sistema, a ono ima za cilj da načini kreiranje 3D sadržaja brzim i lakim. Naravno, Surface Studio će doći sa instaliranim Windows 10 operativnim sistemom.
Što se tiče hardvera, Surface Studio dolazi sa 32 GB RAM memorije, 2 TB hibridnim diskom, a na polju grafike sadrži GeForce 980M. Računar ima brojne opcije za povezivanje: audio, slot za SD kartice, Mini DisplayPort, ethernet i 4 USB 3.0 porta. Ne treba zaboraviti ni da ovaj PC dolazi sa ugrađenom kamerom za Windows Hello kao i mikrofonom za Cortanu.
Microsoft: pogrešili smo smatrajući PC jezgrom svega
surface2_3.jpg
Izvor: LiveBlog
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi