Potpredsednik najavljuje novo ime za Android

Postavlja se pitanje koji dezert će ove godine Google iskoristiti da da ime Androidu? Potpredsednik Androida Hiroši Lokmejer je dao svoje viđenje...

U ovom trenutku ime Androida je Nougat, a poznato je da Google ide po redu i da daje imena po dezertima. Kako ove godine možemo da očekujemo sledeću veliku verziju Androida, on će biti nazvan Android O, ali naravno uz dodatno ime. Postavlja se pitanje koji dezert će ove godine Google iskoristiti da da ime Androidu? Potpredsednik Androida Hiroši Lokmejer je dao svoje viđenje na svom Twitter nalogu koji nam jasno ukazuje na to koje ime će Google koristiti.
Ovaj put je to Oreo. Međutim, kako Oreo nije generičko ime dezerta, Google će najverovatnije ući u partnerstvo kao što je to bio slučaj kod Android 4.4 KitKat verzije platforme. Google će biti domaćin Google I/O 2017 događaja od 17-19 maja pa ćemo tada saznati više detalja o novom Androidu.
Android Nougat na preko 1% uređaja, Lollipop i dalje dominira
android2_8.jpg
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi