Portana je Cortana portovana na Android

Hakerska grupa je imenovala svoj port Cortana ličnog asistenta "Portana", ali uprkos imenu to nije pravi port budući da ne sadrži sve funkcije.

OrangeSec je hakerska grupa iz Italije koja tvrdi da je portovala Cortanu na Android. Cortana je virtuelni lični asistent koji se aktivira glasom, i koji je uposlen od strane mnogih korisnika telefona koji imaju Windows Phone 8.1 operativni sistem. Hakerska grupa je imenovala svoj port “Portana”, ali uprkos imenu to nije pravi port budući da ne sadrži sve funkcije. Na primer, važno je istaći da se Portana ne može integrisati sa Android aplikacijama kao što to Cortana može sa Windows Phone aplikacijama.
Portana se takođe ne povezuje na Microsoft-ove servere, i trenutno govori samo italijanski. Podsetićemo se da je prošlog meseca Rojters izvestio da Microsoft planira da načini Cortanu dostupnu i za Android i iOS korisnike kao samostalnu aplikaciju, ali iz ove kompanije to nisu potvrdili.
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi