Popularni sajt za strimovanje filmova Fmovies nakon svega nekoliko meseci rada pred sudom

Popularni servis za strimovanje filmova Fmovies.to je prisutan na sceni tek nekoliko meseci, ali je već izlistan kao jedan od najpopularnijih sajtova na internetu

Popularni servis za strimovanje filmova Fmovies.to je prisutan na sceni tek nekoliko meseci, ali je već izlistan kao jedan od najpopularnijih sajtova na internetu. To nije prošlo nezapaženo od strane vlasnika autorskih prava pa je filipinski medijski konglomerat ABS-CBN tužio sajt pred američkim federalnim sudom.
Strimovanje piratskih videa je u porastu u poslednje vreme, a njihova relativna lakoća upotrebe ih čini najpogodnijim načinom gledanja filmova. Tokom proteklih nekoliko meseci pojavilo se nekoliko novajlija na sceni, a pojedini su ostvarili veliki rast. Fmovies.to je jedan od relativnih novajlija, a u tandemu sa 123movies.to sajtom sličnog izgleda, izgradio je korisničku bazu od više miliona korisnika nakon svega nekoliko meseci. Loša strana velikog uspeha je da su vlasnici autorskih prava već zakucali na vrata,a pre nekoliko dana Fmovies.to i njegovi operatori su tuženi pred federalnim sudom u Floridi.
U tužbi, medijski konglomerat označava Fmovies kao klasičan piratski sajt. U ovom trenutku je ipak nejasno ko vodi sajt, a ABS-CBN navodi da su imena domena registrovana anonimno pa je moguće da vlasnici nisu iz SAD. Ipak, ABS-CBN tvrdi da ovaj sud ima nadležnosti nad optuženim i želi da im se sudi u SAD.
Cisco razvija tehnologiju koja gasi ilegalne strimove kako se pojave
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi