Pojedini piratski sajtovi uprkos blokadama najpopularniji u Britaniji

Ispostavilo se da je u listi top deset najkorišćenijih piratskih sajtova u Velikoj Britaniji nekoliko njih koji su na listama blokada provajdera.

Većina korisnika interneta u Velikoj Britaniji se navikla na blokade piratskih sajtova od strane provajdera. Međutim, umesto da idu ka legalnim rešenjima, ispostavilo se da se većina korisnika jednostavno prebaci na sajtove koji nisu blokirani, ili pronađu trikove kako bi zaobišli ova ograničenja. Ukoliko pogledamo najkorišćenije piratske sajtove, vidimo i neka iznenađenja.
Blokiranje sajtova je postala jedna od najpopularnijih alatki u industriji zabave u poslednje vreme, ali pitanje je sa kavim rezultatima. Britanija je lider na tom frontu, a njihov Vrhovni sud je naredio lokalnim provajderima da bokiraju brojne piratske sajtove. Vremenom je broj blokiranih sajtova prešao 1000, ali korisnici mogu da zaobiđu blokade.
Ispostavilo se da je u listi top deset najkorišćenijih piratskih sajtova u Velikoj Britaniji nekoliko njih koji su na listama blokada provajdera. U nekim slučajevima sajtovi su dostupni čak i sa svojim originalnim adresama.
Odbrana KickassTorrentsa: torenti nisu sadržaj zaštićen autorskim pravima
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi