Pojavilo se na stotine kopija sajta The Pirate Bay

Mnoge pristalice Pirate Bay sajta drže svoje torente široko dostupnim, a za samo nedelju dana gotovo 400 kopija sajta se pojavilo na internetu

Iako nam sajt Pirate Bay i dalje samo maše piratskom zastavom, još uvek nema pouzdanih naznaka o povratku. Međutim, mnoge pristalice ovog torent sajta drže svoje torente široko dostupnim, a za samo nedelju dana gotovo 400 kopija sajta The Pirate Bay se pojavilo na internetu.
Prošlo je više od dve nedelje od kako su serveri The Pirate Bay offline i sve je manje verovatno da će se vratiti u punom sjaju. Pre nekoliko dana je ovaj sajt pokazao nekakve znake života sa piratskom zastavom, ali se torenti još uvek ne mogu pronaći na njemu. Većina Pirate Bay kopija koja se pojavila je stigla sa Isohunt-ovog OpenBay projekta, a pristalice The Pirate Bay-a se drže “Kopimi duha” u smislu da “ukoliko odsečete jednu glavu, nova će narasti čineći zver jačom”. Pitanje je međutim, da li će ove kopije biti dovoljno dobre.
Kada je osnivač The Pirate Bay-a pre 7,5 godina govorio o ovom konceptu, on nije mislio na kopije već na potpuno nove sajtove sa novim zajednicama. “Osnujte nove sajtove. Ukoliko bude stotine sajtova, ne mogu nas sve ugasiti” rekao je on tada ističući da se torent zajednica previše oslanja na Pirate Bay. Ipak, stotine kopija sajta koje su se pojavile u poslednje vreme su prilično beskorisne, i tako će i biti sve dok sami na postanu uspešne zajednice. Jednostavna kopija torent listinga nije dovoljna. Vrednost Pirate Bay sajta je bila u upload-erima i moderatorima, a to ne može jednostavno da se iskopira.
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi