Pogledajte firmu koju zaposleni sami vode (Video)

Benchmark je iskoristio posetu kompaniji Seavus, odnosno događaju Code Talks koju ova kompanija sada već tradicionalno organizuje u gradovima širom Srbije, da porazgovara sa zaposlenima

Nakon uspešne serije otvorenih predavanja u okviru CodeTalks programa, koji u nekoliko gradova u Srbiji organizuje kompanija Seavus, ovu priliku su dobili programeri iz Kragujevca. Benchmark je iskoristio posetu kompaniji Seavus, odnosno događaju Code Talks koju ova kompanija sada već tradicionalno organizuje u gradovima širom Srbije, da porazgovara sa zaposlenima o specifičnoj organizaciji unutar same kompanije.
Sama kompanija je uvela model “Extreme Leadership” za svoje zaposlene, koji podrazumeva da zaposleni samostalno rukovode dnevnim obavezama u kancelariji, po principu moderne demokratije. Oni sami biraju svoje predstavnike, a firma mesečno izdvaja sredstva kojima zaposleni upravljaju upravo preko ovih izabranih delegata. Odluke poput investiranja budžeta, odabira inventara koji će se nabavljati, destinacija za team building ili studijska putovanja, donose sami unutar svog kolektiva.

O ovim odlukama i drugim tekućim temama razgovarali smo sa direktorkom Seavus kancelarije u Srbiji, Milicom Stojanović, senior developerom Matejom Opačićem, te zaposlenima u kompaniji. Preporučujemo da pogledate video i da se uverite gde ne samo zaposleni, već i rukovodstvo vide benefite od ovako specifične radne organizacije.
Izvor: Benchmark

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi