Piratska partija najpopularnija na Islandu

Rezultati najnovijeg istraživanja javnog mnjenja na Islandu ukazuju na to da je Piratska partija postala najpopularnija politička stranka u ovoj državi

Rezultati najnovijeg istraživanja javnog mnjenja na Islandu ukazuju na to da je Piratska partija postala najpopularnija politička stranka u ovoj državi. Prema predstavljenim rezultatima, govoto četvrtina svih građana danas bi glasalo za Piratsku partiju. Govoreći za torrentfreak o ovim rezultatima, osnivač stranke Rik Falkvinge poručio je da se radi o “neverovatnom ostvarenju”.
Još 1. januara 2006. godine Falkvinge je osnovao prvu Piratsku partiju, a ona je do sada preživela više od devet turbulentnih godina. Stranka trenutno uživa u svom drugom mandatu u Evropskom parlamentu, a u januaru prošle godine je Julia Reda član Piratske partije iz Nemačke, objavila nacrt izveštaja po kome bi se promenili zakoni o autorskim pravima u Evropskoj Uniji. Vesti sa Islanda svakako će odjeknuti, a prema istraživanjima ova stranka tamo sada ima 23,9 posto podrške, što je veliki skok u odnosu na 12,8 posto koliko je bilo u poslednjem istraživanju.
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi