Pametni satovi nemaju precizne fitnes funkcije

Postoji dosta nosivih uređaja u ovom trenutku koji imaju ugrađen treker otkucaja srca, ali samo zato što su to trekeri ne znač i da su svi isti.

Postoji dosta nosivih uređaja u ovom trenutku koji imaju ugrađen treker otkucaja srca, ali samo zato što su to trekeri ne znač i da su svi isti. Nisu svi trekeri otkucaja srca izrađeni jednako, a ukoliko ste u potrazi za fitnes trekerom, onda je možda najbolja opcija za razmatranje Apple Watch.
Barem tako je navedeno u nedavnoj studiji koju je sproveo univerzitet u Stenfordu u kojoj je pronađeno da Apple Watch ima najprecizniji treker otkucaja srca među raznim fitnes trakerima koje su testirali. Između ostalih uređaja, testirani su i Samsung Gear S2, MIO Alpha 2, Microsoft Band, Fitbit Surge i drugi.
Bazirano na njihovim nalazima, Apple Watch se našao u vrhu sa stopom greške od 2 posto, dok je Samsung Gear S2 bio najmanje precizan sa srednjom stopom greške od 6,8 posto. Apple Watch je ipak daleko od savršenog, jer su istraživači pronašli da je prilično neprecizan kada je u pitanju praćenje kalorija sa čak 40 posto greške.
Interesovanje potrošača za Apple Watch je na vrhuncu?
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi