Pala vrednost Apple akcija, krivac usporavanje kineske ekonomije

U poslednje vreme nakon što čujemo vesti da su akcije određene kompanije izgubile svoju vrednost, najščešće se kao opravdanje navodi usporavanje kineskog tržišta

U poslednje vreme, nakon što čujemo vesti da su akcije određene kompanije izgubile svoju vrednost, najščešće se kao opravdanje navodi usporavanje kineskog tržišta koje pogađa bezmalo sve u IT sektoru. Čak i ako ste na samom vrhu, niste imuni na ova dešavanja, a to nam najbolje pokazuje primer jedne od najmoćnijih IT kompanija današnjice, Apple-a.
Kompanija iz Kupertina je takođe osetila usporavanje kineske privrede. Naime, akcije ove kompanije su pale za 2,1 posto i izgubile 2,53 dolara svoje vrednosti. Kada je zatvorena berza u četvrtak vredele su 120 dolara, a to je najniži nivo u poslednjih pet meseci. Ovo u suštini pokazuje i da je Kina jedna od glavnih stavki u Apple-ovom finansijskom trijumfu koji se desio u poslednje vreme.
Pripravnik u Apple-u zarađuje 7000 dolara mesečno
Izvor: Phonearena
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi