Ovo je Asus AIO VR kaciga virtuelne realnosti

AIO oznaka se odnosi na all-in-one i obično ukazuje na samostalni desktop računar, ali u ovom slučaju ukazuje na to da kaciga virtuelne realnosti ima sve što je potrebno.

Većina kaciga virtuelne realnosti u ovom trenutku zahteva telefon kako bi obezbedila ekran i procesorsku moć, ali postoji i nekoliko samostalnih modela. Asus navodno radi na jednom takvom, a to je Asus AIO VR, koji će biti pokrenut u 2017. godini. AIO oznaka se odnosi na all-in-one i obično ukazuje na samostalni desktop računar, ali u ovom slučaju ukazuje na to da kaciga virtuelne realnosti ima sve što je potrebno.
Ovo je drugačije od prošlogodišnjeg VR uređaja Asusa, a po fotografiji možemo videti da ima eksterijer sličan Google Daydream konceptu. Ipak, ovo nije uređaj kompatibilan sa Daydream platformom. Glasine su za sada veoma oskudne pa nemamo informacija o tome koji čipset postoji u ovom uređaju.
Više kompanija ima samostalne VR uređaje u izradi, od Google-a (najverovatnije otkazan), preko Oculusa i Samsunga do Alcatela. Čini se da će razlika u ceni biti veliki faktor između uspeha i neuspeha.
Asus donosi ZenFone 4 telefon na MWC 2017
Izvor: GSMArena
Sve informacije vezane za Asus, možete pogledati na Asus stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi