Otkriven novi i opasan Mac malware za OS X

Prema stručnjacima iz Bitdefender Labsa, ovaj tip malwarea je posebno opasan jer ga je teško detektovati i napadaču omogućava punu kontrolu na kompromitovanim sistemom.

Nijedna platforma nije u potpunosti sigurna kada je napad malwera u pitanju, a s vremena na vreme novi sigurnosni propusti se otkriju. Do sada, najveći broj njih je biuo usmeren ka Windows platformi, ali je nedavno otkriven novi malware usmeren ka Mac korisnicima, a njegov naziv je Backdoor.MAC.Eleanor.Malware je otkrio Bitdefender Labs, a potencijalno bi mogao da obezbedi backdoor napade na korisnikov Mac računar. Malware je prerušen u relativno jednostavan drag-and-drop konverter fajlova. Prema stručnjacima iz Bitdefender Labsa, ovaj tip malwarea je posebno opasan, jer ga je teško detektovati i napadaču omogućava punu kontrolu nad kompromitovanim sistemom. Na primer, neko može da zaključa korisnikove fajlove na laptopu i da ucenjuje korisnika kako bi oslobodio dokumente, ili može da laptop pretvori u botnet koji napada druge uređaje. Mogućnosti su bezbrojne.Kao zaštita, preporučuje se preuzimanje aplikacija samo sa Mac App Store-a, koje su odobrene od strane kompanije Apple.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi