Otkriven Asus VivoMini barebone PC (video)

Asus u novembru donosi novi mini PC - Asus VivoMini, koji dolazi sa Intel Haswell procesorom i sa početnom cenom od 149 dolara, a radiće sa Windows, Linux i drugim sistemima

Asus u novembru donosi novi mini PC, koji dolazi sa Intel Haswell procesorom i sa početnom cenom od 149 dolara. Asus VivoMini nije novi Chromebox, već se radi o barebone PC-u, koji podržava Windows, Linux i druge operativne sisteme. Kako se radi o barebone računaru, korisnici će morati da se sami pobrinu za operativni sistem, memoriju, skladišni prostor i wireless karticu.
Verzija Asus VivoMini PC-a iz donjeg segmenta će imati Intel Celeron 2957U Haswell CPU. Asus planira da ponudi i modele sa Core i3 i Core i5 procesorima, ali oni će imati i veću cenu. Svaki od modela ima četiri USB 3.0 porta, HDMI i DisplayPort i Gigabit Ethernet. Tu su i PCIe slotovi, jedan m.SATA konektor. Sistem podržava do 16GB RAM-a i ima dva SODIMM slota. Uređaj ima Vesa mount, pa se Asus VivoMini može zakačiti za poleđinu monitora ili televizora.

Izvor: LiliputingSve informacije u vezi sa kompanijom Asus, možete pogledati na Asus stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi