Objavljena YouTube VR aplikacija za Android

Koristeći ovu aplikaciju, Google Pixel ili Pixel XL telefon, odnosno Daydream View kacigu, možete da gledate 3D video u 360 stepeni , ali isto tako i "standardne pravougaone video fajlove"

Google je sve ozbiljniji kada je u pitanju virtuelna realnost. Sa VR mogućnostima ugrađenim u najnovije izdanje Androida, kao i prvim Daydream View VR uređajima koji su postali dostupni i u prodaji, kompanija je sada objavila i novu aplikaciju u Play Store prodavnici.
Aplikacija nazvana YouTube VR kako joj i samo ime govori, donosi nam Youtube sajt u virtuelnoj realnosti. Kao što možete videti iz priloženog screenshota, možete da pregledate Youtube i gledate video u 3D iskustvu. Koristeći ovu aplikaciju, Google Pixel ili Pixel XL telefon, kao i Daydream View kacigu, možete da gledate 3D video u 360 stepeni , ali isto tako i “standardne pravougaone video fajlove”.
U mogućnosti ste da gledate svaki video objavljen na Youtube-u, ali i one u okviru virtuelne realnosti. Video snimci koji nisu “VR-ready” će biti prikazani na virtuelnom velikom ekranu u specijalno dizajniranom bioskopskom modu. 
Džon Karmak upozorava da VR mora da pređe na sadržaj
Izvor: BlogGSM

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi