Nvidia predstavila DGX SaturnV, najefikasniji superkompjuter

Dizajniran za univerzitete i kompanije sa potrebom za mogućnostima zahtevnog učenja, DGX SaturnV postavlja nove standarde u računarstvu visokih performansi

Ove nedelje Nvidia je najavila njihovu najnoviju inovaciju na HPC tržištu, a radi se o uređaju nazvanom DGX SaturnV. Dizajniran za univerzitete i kompanije sa potrebom za mogućnostima zahtevnog učenja, DGX SaturnV postavlja nove standarde u računarstvu visokih performansi (High Performance Computing).
Iako neće dobiti naslov najbržeg superkompjutera ove godine, SaturnV zauzima respektabilno 28. mesto na listi top 500. Sposoban da isporuči 9.46 GFLOPS računarske brzine po watu utrošene energije, on pobeđuje najbolji rezultat od 6.67 GFLOPS/W za čak 42 posto.
SaturnV se sastoji od 125 DGX-1 sistema “dubokog učenja”, a svaki DGX-1 sadrži osam Tesla P100 kartica. Poređenja radi, tamo gde jedna GTX1080 može da dobije 138 GFLOPS FP16 proračuna, Telsa P100 može da isporuči 21.2 TFLOPS.
Kina i dalje ima dva najbrža svetska superkompjutera
Izvor: Techpowerup
Sve informacije vezane za Nvidia, možete pogledati na Nvidia hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi