Novi TouchWiz je inspirisan Tizenom

Da li je novi korisnički interfejs sveobuhvatnija verzija Google-ovog Material Designa, ili Samsungovog domaćeg Tizen operativnog sistema?

Samsungovi novi telefoni Galaxy S6 i posebno Galaxy S6 Edge predstavljaju inovaciju na polju smartfona, ali šta je sa TouchWiz korisničkim interfejsom ove kompanije? Da li je novi korisnički interfejs sveobuhvatnija verzija Google-ovog Material Designa, ili Samsungovog domaćeg Tizen operativnog sistema? Tizen sajt tvrdi da je Samsungov novi TouchWiz UI, za koji korejska kompanija tvrdi da je 40 lakši nego ranije, više inspirisan Tizenom nego Material Design-om. Razlog za inspiraciju Tizenom podrazumeva svetle boje, korišćenje okruglih avatara umesto kvadratnog oblika kao i Contacts aplikacija koja je slična Tizen Contacts aplikaciji.
tizen2_1.jpg
Iako se može reći da ove razlike oponašaju i Google-ov Material Design, Tizenove prilagodljive teme koje vam omogućavaju da promenite izgled korisničkog interfejsa su opcije koju Material Design ne pruža. Kako se navodi, novi TouchWiz-ov “širok spektar tema uz prilagođene pakete ikonica, boja, fontova, dizajn tastature i ostalo” pokazuje Samsungovu želju da ugradi tragove Tizena čak i na najnovijim Android telefonima.
Izvor: Sammobile
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi